A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На Вінниччині вшанували 75-річницю ІІ масового розстрілу євреїв нацистами у П’ятничанському лісі

Дата: 28.04.2017 22:40
Кількість переглядів: 328

    28 квітня 2017 року біля пам’ятника «Пам’яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами» по вул. Максимовича проведено траурний мітинг-реквієм, присвячений 75-річниці ІІ масового розстрілу євреїв нацистами в роки ІІ Світової війни.

    Організаторами заходу виступили Вінницьке обласне відділення єврейського агентства «Сохнут-Україна» - голова Трахтенберг Л.М., обласний єврейський центр «Хесед-Емуна» - голова Боржемський В.А. та Вінницьке обласне товариство єврейської мови та культури - голова Цодікович О.А.

   Право відкриття мітингу було надано заступнику Вінницького міського голови Галині Якубович.

  Від імені обласної державної адміністрації зі словами співчуття та важливості шанобливого ставлення до пам’яті загиблих виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький. Він акцентував свою увагу на необхідності збереження пам'яті про страшні події часів війни, щоб жахи минулих літ ніколи більше не повторилися.

   Заступник директора Державного архіву Вінницької області, яка провела чималу роботу по збереженню пам’яті жертв Голокосту, Винокурова Фаїна Абрамівна, своєю розповіддю повернула присутніх в роки ІІ Світової, та розповіла про свої дослідження рукописних та архівних фондів, після чого було оголошено хвилину мовчання.

   Проповідь та молитву за невинно убитих євреїв фашистами у роки ІІ Світової війни провів головний рабин м. Вінниці Шауль Горовіц.

  Присутні за єврейською традицією поклали до пам’ятників квіти, каміння та запалили свічки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень