A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Двомовну пам’ятну дошку Яну Потоцькому відкрили у с. Пиків Калинівського району

Дата: 28.04.2017 21:36
Кількість переглядів: 385

   

   У с. Пиків Калинівського району 27 квітня 2017 року відбулось відкриття освячення двомовної пам’ятної дошки, присвяченої видатному польському діячеві кінця XVIII початку XIX століття Яну Потоцькому.

   Організатором заходу виступила ГО «Спілка поляків Вінниччини» - голова Ратинська Алла Петрівна за підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та Генерального Консульства Республіки Польща у м. Вінниця.

   Урочиста частина церемонії розпочалась з гімну України та Польщі.

  Право відкриття пам?ятної дошки було надано Генеральному Консулу РП у Вінниці Томашу Олєйнічаку, голові Калинівської райдержадміністрації Гаврилюку Володимиру Олександровичу, голові Калинівської районної Ради Поліщуку  Василю Кіндратовичу та директору ВАТ «Вінницярибхоз» Кулішу Василю Петровичу.

  Зі словами подяки за спільну пам'ять до історії польського та українського народів виступив Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці - Томаш Олєйнічак та подякував за гарну підготовку та організацію заходу.

   З цією урочистою подією привітали жителів та гостей села очільники району та  начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький. Він зазначив, що польський та український народи йшли поруч протягом століть і мають спільну культурну, історичну спадщину та побажав усім миру та добробуту.

  Освятив пам’ятну дошку та провів спільну молитву Його Преосвященство, Єпископ-ординарій Кам?янець-Подільської Дієцезії Леон Дубравський.

   На заході також були присутні один з перших дослідників життя та творчості Я.Потоцького – Феодосьєв Сергій Петрович (м. Київ) та учні Пиківської ЗОШ І-ІІІ ст. Калинівського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень