A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СВОБОДИ СОВІСТІ ТА ДІЯЛЬНОСТІ РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Дата: 20.03.2018 18:56
Кількість переглядів: 351

     Під час чергового засідання Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій були розглянуті важливі питання взаємодії державних органів та релігійних організацій, а також низку окремих проблемних питань в цій сфері. Зокрема, була заслухана інформація щодо напрацювань й висновків попередньо створених робочих груп.

     Важливим питанням порядку денного стало обговорення існуючих невідповідностей між нормами світського законодавства та внутрішніми настановами релігійних організацій.

    Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш, під час свого виступу зазначив, що у відповідності до статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» Міністерство культури України з відповідною повагою ставиться до внутрішніх настанов релігійних організацій та бере їх до уваги під час проведення реєстрації їх статутів. Також він уточнив, що узгодження існуючих розбіжностей між світським законодавством та внутрішніми настановами релігійних організацій під час реєстрації їх статуту може бути досягнуто лише шляхом фахового діалогу між представниками органів державної влади та віруючими.

    Активні дискусії серед членів Експертної ради відбулися під час обговорення інформації про напрацювання робочої групи щодо унормування взаємодії та створення релігійними організаціями парамілітарних громадських рухів та організацій, а також, результатів напрацювання робочої групи щодо питання унормування реєстрації статутів релігійних організацій, які представляють міжконфесійні об’єднання.

  Також експерти обговорили й погодили дати проведення виїзного засідання Експертної ради, яке відбудеться в місті Запоріжжі. Узгодили та затвердили концепцію його проведення та попередній переліку питань порядку денного.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245344734&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень