A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вінниччани взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції “Культура діалогу та діалог культур: релігійні чинники в умовах пошуку порозуміння”

Дата: 02.05.2018 18:41
Кількість переглядів: 279

 

ХX Міжнародна науково-практична конференція “Культура діалогу та діалог культур: релігійні чинники в умовах пошуку порозуміння” відбулася 27-28 квітня у м. Львів.

Організатором конференції виступив Український католицький університет.

Вінниччину на заході представляли - начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький  та студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса - Світлана Лотоцька, Ольга Олександренко та Катерина Бондар.

Мета конференції: розглянути актуальні проблеми людства в умовах зіштовхування цивілізаційних світоглядів і культурних різнорідностей. У цьому контексті особлива увага приділялася релігійним чинникам в процесі діалогу.

Конференція передбачала міждисциплінарне висвітлення супровідних тем, що здатні показати практичний вимір і шляхи пошуку порозуміння. Робота проводилася за тематичними напрямами в шести секціях: 

- Діалог в умовах пост-правди та інформаційних викликів

- Діалог та/як мистецтво: літературно-мистецькі візії

– Люди діалогу: постава, цінності, свідчення

– Міжрелігійний діалог: здобутки, втрати, перспективи

– Богословські аспекти та практичні засади пошуку порозуміння

Ігор Салецький презентував доповідь на тему: «Взаємодія органів державної влади з релігійними організаціями. Механізми забезпечення. Вінницький досвіт» в секції Міжрелігійний діалог: здобутки, втрати, перспективи.

Зокрема посадовець акцентував увагу на основних напрямках взаємодії між органами державної влади з релігійними організаціями, на які слід спрямувати зусилля  задля утвердження в суспільстві порозуміння, злагоди та єдності.

«Партнерські стосунки між обласною державною адміністрацією та релігійними організаціями і національними меншинами – ось ефективна модель сучасних взаємовідносин. Системна діяльність Ради церков та Рада національно-культурних товариств забезпечили збереження міжнаціонального та міжконфесійного миру на Вінниччині. А перехід системи державно-церковних та міжнаціональних взаємовідносин на новий рівень – рівень стратегічного партнерства дозволив залучити активність, потенціал та ресурс релігійних організацій у соціальному служінні суспільству» – наголосив Ігор Салецький.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень