A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

XXVI обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!» відбувся у м. Шаргород

Дата: 27.06.2018 18:40
Кількість переглядів: 321

    26 червня 2018 року у подільському містечку Шаргород, відбувся ХХVІ обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!». 

     Учасники фестивалю та гості міста мали можливість оглянути виставку у фойє районного будинку культури, де були представлені роботи образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та тематична книжкова виставка, присвячена дню Конституції України.

     Цього року відкриття фестивалю відбулось у рамках відзначення дня Конституції України, яке розпочалось з урочистостей за участю голови Шаргородської районної адміністрації Катерини Кедик, голови Шаргородської районної Ради Михайла Попова та депутата обласної Ради Вадима Соляника.

  Відкриття фестивалю було надано начальнику управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігорю Салецькому, який зазначив: Вінниччина – найкращий регіон України, де владою створено необхідні умови для повноцінного та гармонійного розвитку і діяльності національних спільнот. І саме такі заходи, як фестиваль національних культур, згуртовують людей різних національностей навколо базових міжнаціональних принципів та ідеалів. Саме виважена політика керівництва обласної державної адміністрації у розумінні мовних, інформаційних та культурно-просвітницьких потреб національних меншин - сприяє реалізації обласної Програми підтримки та діяльності національно-культурних товариств області і забезпечення міжконфесійної злагоди у духовно-морального розвитку Вінниччини, а функціонування Центру національних культур Вінниччини дає можливість не лише забезпечити міжкультурний діалог, а насамперед, впроваджувати нову модель управління етнонаціональним різноманіттям та інтеркультурною інтеграцією, чому сприяє діяльність обласної Ради національно-культурних товариств.

   Свої творчі здобутки та виконавську майстерність продемонстрували вокальні, хореографічні та інструментальні колективи з Вінниччини та творчі колективи білоруської, єврейської, польської національних спільнот.

   Учасники міжнаціонального фестивалю відзначені дипломами та цінними подарунками від обласного Центру народної творчості.

   Фестиваль пройшов на високому духовному та організаційному рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень