A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Брацлаві відбувся ІІ-й фестиваль національних спільнот «Ми одна родина, наша рідна Брацлавщино!»

Дата: 13.08.2018 18:23
Кількість переглядів: 329

11 серпня 2018 році у смт. Брацлав вдруге відбувся  Міжнаціональний фестиваль під назвою «Ми одна родина, наша рідна Брацлавщино!». Проведення саме у Брацлаві такого фестивалю не випадкове. Адже колись маленьке містечко відігравало значну роль  не тільки в історії Поділля, а й в історії багатьох народів, які здавен проживали на її   території. Брацлав увійшов в історичну спадщину подільських хасидів, був столицею великого воєводства за доби Речі Посполитої. Тут й досі   проживаю представники багатьох національностей. Тому де як не в таких мультикультурних містах  ( а їх по області значна кількість) проводити Міжнаціональні фестивалі.

Ініціатором та головним організатором Фестивалю, як і минулого року, виступила польська громадська організація «Відродження» на чолі з Лідією Яковенко – талановитою та активною мешканкою брацлавської громади.

Фестиваль відбувся у місцевому парку. Тут була розгорнена тематична виставка «З бабусіної скрині», яка представляла побутово - ужиткові експонати національних спільнот Брацлавщини. У виконанні місцевих солістів та аматорських колективів лунали пісні українською, польською, єврейською, ромською мовами. У фестивалі взяли участь й виконавці з м. Вінниці, у тому числі відомі у області циганський шоу-театр «Адро Шатро» - керівник Адрій Сенченко та соліст і керівник циганського шоу-ансамблю «Барон» Петро Огли.

 Привітали фестиваль Консул Генерального Консульства РП у Вінниці Уршуля Філіпковська, Голова Брацлавського ОТГ – Віталій Мазур, голова Немирівської районної ради – Сергій Укринський. Заступник начальника управління у справах національностей  та релігій облдержадміністрації  Алла Ратинська подякувала організаторам за проведення міжкультурного заходу, який сприяє ствердженню міжнаціональної дружби та злагоди в регіоні.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень