A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Єврейський культурно-мистецький захід «Давайте всі разом»

Дата: 22.03.2024 11:46
Кількість переглядів: 20

 

21 березня 2024 року в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Валентина Отамановського відбувся культурно-мистецький захід про історію та культуру єврейського народу «Давайте всі разом», який розпочався хвилиною мовчання з вшанування пам'яті загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України.

З привітальним словом виступила заступник директора ОУНБ ім. В.Отамановського Галина Слотюк, псалом Давида про мир прочитав головний рабин м. Вінниця Шауль Горовіц.

Під час виступів творчих колективів глядачі поринули у світ культури єврейського народу, де були представлені: композиція попуррі на тему єврейських пісень у виконанні скрипаля Геннадія Кудріна, пісня про мир юної вокалістки Емілії Розенфельд, пісня Моні Шустера «Скрипаль на даху» у перекладі Людмили Брендак виконала голова Хмельницької міської єврейської громади Марія Колтонюк.

Також у виконанні народного аматорського вокального ансамблю єврейської пісні «Сімхе» («Радість») мовою ідиш прозвучали пісні про маленьке містечко «Штетл», «Молитва» та «Хава-Нагіла». Крім того, до 165-ї річниці з дня народження письменника Шолом Аллейхема (Соломона Рабиновича), директор музею Голокосту м. Вінниця та модератор заходу Леонід Трахтенберг зачитав уривок з повісті автора «Тев'є-молочар».

Заступник начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації Алла Ратинська подякувала усім присутнім за організацію чудового заходу, зазначила про важливість таких зустрічей, які популяризують культуру національних меншин (спільнот), сприяють розвиткові національних мов та підкреслила: «Незважаючи на тяжкі воєнні часи, в Україні відбуваються позитивні зміни в утверджені європейських стандартів з етнополітики на засадах демократії, права на вільний розвиток національних меншин (спільнот). Сьогодні від усіх громадян України залежить яким буде наш спільний дім, тому єдність, взаємодопомога надзвичайно важлива для збереження незалежності та суверенності України».

Також на вечорі-зустрічі була представлена книжкова виставка «Єврейська історія та культура в Україні» та репродукції Михайла Лошака про життя вінницької Єрусалимки.

Організатором заходу виступив обласний єврейський благодійний центр «Хесед-Емуна» - голова Ірина Кноп.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень