A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Азербайджанська спільнота Вінниччини відзначає Новруз Байрам

Дата: 21.03.2024 10:23
Кількість переглядів: 10

З 20 по 24 березня 2024 року азербайджанська спільнота Вінниччини відзначає одне з головних національних свят Новруз Байрам.

Свято Новруз Байрам тісно повязане із землеробством і вважається початком сільськогосподарського року. З настанням Новруза природа та людина оновлюються, відбувається очищення. Про це говорить сама назва свята, яке з фарсі перекладається як «новий день». У цей день прийнято прощати старі образи і будувати плани на новий багатий урожай.

За традицією Новруз Байрам, головним символом свята є великий коровай – сангак. Також обовязковим елементом вважається насіння (чаша з пророслою пшеницею), фарбовані яйця, свічки та зеркало, що символізують відродження природи, завершення старого року та початок нового.

З 2009 року свято Новруз включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. В Азербайджані і по цей день Новруз Байрам залишається наймасовішим і популярним в народі святом.

Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації щиро вітає азербайджанську громаду зі святом рівнодення, бажає благополуччя, перемоги, миру і злагоди у нашому спільному домі – Україна!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень