A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Віктор Єленський: Слова Папи Римського – це крок назустріч агресору

Дата: 12.03.2024 10:20
Кількість переглядів: 8

Слова Папи Римського Франциска, із закликом до України проявити мужність підняти “білий прапор” і розпочати переговори з росією – це крок назустріч агресору, який намагається знищити країну. Про це в інтерв’ю Суспільному, коментуючи розвиток подій довкола заяв Франциска, сказав Голова ДЕСС Віктор Єленський. Він зазначив, що Папа Римський живе у світі, який дуже відрізняється від того, в якому живе Україна і загалом Європа.

Папа Римський не вперше потрапляє в контраверсію своїми заявами щодо росії. Голова ДЕСС нагадав про інші неоднозначні заяви понтифіка, такі як ідея спільного несення хреста українкою та росіянкою, та порівняння Петра I та Катерини II з “великими просвітителями та будівничими”.

«Те, що повинна зараз робити Церква і в чому її основна функція – це відрізняти добро від зла і, власне, від Папи та інших релігійних діячів ніхто не просить дороговказу – як будувати економіку чи вибудовувати геополітичні зв’язки. Всі хотіли б чіткого дороговказу де є зло, а де добро. І коли змішуються ці поняття, людей це дуже сильно обурює», – наголосив Віктор Єленський.

«Російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась», – розкритикував заклики Папи Римського Франциска підняти «білий прапор» Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 10 березня.

Президент також зауважив, що наразі Україну захищають представники різних конфесій, допомагаючи виганяти загарбника з нашої території.

«Я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке Церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити», – наголосив він.

Релігійні лідери України також відреагували на заяву Папи Римського. Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) заявила, що “ніхто і ніколи” не примусить народ України капітулювати. Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну.

Ватикан згодом спростував твердження про те, що Папа Римський закликав Україну капітулювати. За словами представників Ватикану, Франциск лише закликав до переговорів.

Папа Римський у листі до українських католиків також запевнив, що не мав на увазі капітуляцію, а лише переговори. Він зазначив, що повне інтерв’ю, де він висловив цю думку, ще не опубліковано.

Незважаючи на пояснення Ватикану, українська громадськість залишається незадоволеною заявою Папи Римського. Люди вважають, що він не до кінця розуміє трагедію, яка розгортається в Україні.

Світлина та текст: офіційний сайт ДЕСС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень