A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ДЕСС та Постійний Представник Президента України в Криму об’єднують зусилля для збереження пам’яті, розвитку мови та захисту прав корінних народів України

Дата: 15.02.2024 09:45
Кількість переглядів: 9

Сьогодні до офісу ДЕСС завітала Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева. У ході зустрічі Голова ДЕСС Віктор Єленський разом зі своїм заступником Ігорем Лоссовським та пані Ташевою з колегами обговорили питання деокупації та реінтеграції Криму, створення ефективних механізмів реалізації культурних, соціальних, економічних прав і свобод корінних народів України.

Одним з ключових питань в обговоренні було також доручення Прем’єр-Міністра України щодо проведення 18 травня 2024 року на державному рівні меморіальних заходів з нагоди 80-тих роковин депортації кримських татар та інших народів Криму. ДЕСС активно співпрацює з іншими органами влади для забезпечення належного вшанування пам’яті жертв цієї трагедії.

Також на зустрічі йшлося про реалізацію проєкту Меморіалу депортації кримських татар. Він має велике значення для збереження пам’яті про депортацію та утвердження історичної справедливості.

Крім того, сторони обговорили питання розробки проєкту постанови Кабінету Міністрів України “Про Премію Кабінету Міністрів України за особливий внесок у забезпечення розвитку кримськотатарської мови”. Ця премія стане важливим стимулом для розвитку та популяризації кримськотатарської мови.

Слід також зазначити, що реалізація вищезгаданих заходів є важливою не лише для кримськотатарського народу, але й для всієї України, адже вони свідчать про нашу пам’ять про трагічні події минулого, про нашу повагу до прав людини та про наше прагнення до справедливості.

Зустріч продемонструвала єдність та спільну позицію ДЕСС та Постійного Представника Президента України в Криму щодо деокупації півострова, захисту прав корінних народів півострова та збереження їхньої культурної спадщини. Голова ДЕСС підкреслив важливість координації дій та обміну інформацією для досягнення спільних цілей.

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень