A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Разом до перемоги: Співпраця ДЕСС та азербайджанської спільноти в Україні

Дата: 15.02.2024 09:05
Кількість переглядів: 9

Заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський відвідав офіс Ради азербайджанців України в Києві на запрошення представників азербайджанської спільноти, яка налічує близько півмільйона людей і є однією з найчисельніших в Україні. Зустріч з Виконавчим директором Ради Ельшадом Ібрагімовим стала платформою для обговорення важливих питань, що стосуються обох сторін. Зокрема, активної участі українців азербайджанського походження у захисті України від російського агресора. Їхня героїчна служба в ЗСУ та Територіальній обороні надихає та свідчить про єднання українського народу. Обговорювалися також питання військово-технічної та гуманітарної допомоги, наданої Азербайджаном протягом двох років кривавої неспровокованої війни. З глибокою скорботою згадали трагічні долі азербайджанців, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора.

Під час зустрічі підкреслили історичні зв’язки між Азербайджаном та Україною. Було відзначено підтримку Україною територіальної цілісності Азербайджану протягом усіх років незалежності, а також сьогоднішню підтримку Азербайджаном територіальної цілісності України.

Заступник Голови ДЕСС докладно розповів про кроки, що робляться Службою на шляху європейської інтеграції України. Йшлося про виконання рекомендацій Єврокомісії щодо реформування законодавства у сфері етнополітики та національних меншин, розробку та імплементацію Закону України про національні меншини, а також про інші закони та нормативно-правові акти, що стосуються життя та діяльності національних меншин в Україні.

Ельшад Ібрагімов розповів про хід президентських виборів в Азербайджані, що відбулися напередодні, а також про їх перебіг на закордонній дільниці в Києві, в приміщенні Посольства Азербайджанської Республіки в Україні. У цьому зв’язку, Президент України Володимир Зеленський привітав свого колегу Ільхама Алієва з переобранням на посаду Президента країни.

Зустріч заступника Голови ДЕСС з Радою азербайджанців України стала свідченням міцних зв’язків та спільних прагнень наших народів.

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень