A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Віктор Єленський закликав світ стати поруч з Україною проти тих, хто ненавидить релігійну свободу

Дата: 06.02.2024 12:50
Кількість переглядів: 10

Найстрашнішим і найбільш підступним ворогом релігійної свободи в Україні є війна, розв’язана Росією проти нашої країни, підкреслив у своєму виступі на Міжнародному саміті релігійної свободи, який проходить цими днями у столиці США голова ДЕСС Віктор Єленський.

Він навів численні випадки вбивств священників, переслідування віруючих, руйнацію їхніх сакральних будівель, приклади придушення релігійної свободи, послідовно здійснювану окупантами.

Голова ДЕСС закликав представників усіх народів світу, що були присутні на Форумі стати поруч з українцями, які щоденно віддають свої життя за свободу – і українців, і тих націй, які не погоджуються жити під пресом диктатур.

Віктор Єленський нагадав, що в екзистенційному протистоянні, яке визначає динаміку глобальних змін, вододіл є гранично виразним. Ті, хто атакує українські міста і села, хто постачає дрони й ракети для вбивства мирних жителів, ненавидять релігійну свободу, з презирством ставляться до прав людини й людської гідності. Їм протистоїть світ, який бачить у людині відблиск Божої подоби, а в її свободі дароване згори право вільного духовного вибору.

 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень