A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ДЕСС запрошує громадські організації румунської національної меншини (спільноти) України до публічного обговорення питання офіційного встановлення Дня румунської мови

Дата: 26.01.2024 09:42
Кількість переглядів: 14

Громадська організація «Одеська обласна національно-культурна румунська асоціація «Бессарабія» з урахуванням того, що за ініціативи голови Союзу українців Румунії Миколи-Мирослава Петрецького було ухвалено Закон Румунії № 213/2018 про встановлення Дня української мови, звернулася до Президента України з ініціативою офіційно  встановити відзначення Дня румунської мови в Україні 31 серпня. 

Державна служба з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) пропонує громадським організаціям, що представляють румунську національну меншину (спільноту) в різних регіонах України, долучитися до обговорення  питання щодо офіційного встановлення Дня румунської мови в Україні та висловити свою позицію щодо запропонованої дати.  

Пропозиції від громадських об’єднань приймаються  до 06 лютого 2024 року включно в електронному вигляді на адресу  consultations@dess.gov.ua.

Також заплановано проведення консультаційної онлайн-зустрічі 07 лютого 2024 року, зареєструватися на участь у онлайн-зустрічі можна до 12:00 05 лютого 2024 року за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1GdllyFyjUl15v7cZwqQDGTQ5p_YHniH75N1154J0n5s/edit

Відповідальна особа за проведення консультацій ‒ Віктор Коврей, Відділ співпраці з етнічними спільнотами ДЕСС, тел. +380 50 999 3227

Результати консультацій з громадськістю будуть оприлюднені на офіційному сайті ДЕСС.

 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень