A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Члени обласної Ради Церков висловили свою позицію щодо будівництва нового кладовища у м. Вінниці.

Дата: 08.08.2017 17:38
Кількість переглядів: 370

 

07 серпня у приміщенні облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної Ради Церков та релігійних організацій. У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступник голови-директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, заступник  голови обласної Ради Ігор Хміль.

У вступному слові головуючий Ради Церков голова Подільської конференції Церкви АСД Михайло Вільчинський проінформував присутніх щодо літнього оздоровлення дітей і молоді релігійними організаціями області. Зазначивши при цьому, що цьогоріч силами Церков різних конфесій забезпечено літнім відпочинком понад 5 тисяч дітей різного віку в денних, наметових та стаціонарних таборах. Програма відпочинку передбачала поєднання заходів спортивного, військово-патріотичного спрямування із вихованням духовних цінностей у дітей і молодого покоління,  - наголосив головуючий Ради Церков, подякувавши при цьому керівництву, за придбані  рамках Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини комплекти наметів та спальних мішків, що значно полегшить та зекономить формування наметових містечок.

В свою чергу Валерій Коровій подякував представникам релігійних організацій за конструктивну роботу, яка ведеться спільно в рамках Ради Церков, в тому числі, за роботу проведену в частині літнього відпочинку та оздоровлення, заходів з нагоди відзначення 500-річчя Реформації та інших. Потому, очільник області проінформував присутніх «чим живе Вінниччина сьогодні»,  зокрема, у агропромисловій, земельній, економічній сферах, зупинившись на великих інфраструктурних проектах, які реалізуються в області.

В ході діалогу очільник м. Вінниці Сергій Моргунов розповів учасникам щодо перспектив розвитку м. Вінниці в рамках децентралізації та реформи місцевого самоврядування, крім того наголосив на необхідності співпраці органів місцевого самоврядування з головами Церков і релігійних організацій.

Потому міський голова відповів на численні запитання членів Ради Церков, в тому числі щодо вирішення питання із кладовищем у місті Вінниці, зокрема, акцентував увагу на закритті кладовища в с.Лука-Мелешківська та загостренні ситуації із будівництвом нового цвинтаря в мікрорайоні Сабарів, детально проаналізувавши план проекту кладовища та його санітарної зони.

На завершення засідання члени Ради Церков висловили свою позицію щодо будівництва кладовища у м. Вінниці та зініціювали створення майданчика для спільного діалогу між територіальною громадою міста та органами місцевого самоврядування задля найшвидшого вирішення надзвичайної ситуації.

(Текст звернення додається)

Презентація

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень