A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Представники польських організацій Вінниччини взяли участь у заходах, присвячених 60 річниці співпраці Вінницької області зі Свєнтокшиським воєводством.

Дата: 11.10.2018 17:27
Кількість переглядів: 310

8-9 жовтня цього року у місті Кельце - столиці Свєнтокшиського воєводства відбулись заходи, присвячені святкуванню 60-ї річниці підписання угоди про співпрацю між Вінницькою областю та Келецьким воєводством. Саме 8 жовтня 1958 року було підписано документ, який відіграв визначну роль у розвитку співпраці двох регіонів. Особливого значення співпраця набула у роки незалежної України.

На святкування цьогорічного ювілею до м. Кельце прибула численна делегація Вінницької області на чолі із її керманичами – головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та головою Вінницької обласної ради Анатолієм Олійником. Також на запрошення Маршалка Свєнтокшиського воєводства Адама Ярубаса у святкових заходах взяла участь представницька делегація від польської спільноти Вінницької області на чолі з головою Спілки поляків Вінниччини Аллою Ратинською.

В урочистій академії, яка відбулась у сучасному приміщенні келецької філармонії, взяли участь представники дипломатичних установ Польщі та України, серед яких присутнім був перший консул Генерального Консульства РП у Вінниці Анджей Сломський та теперішній Генеральний Консул РП у Вінниці - Дамян Чярчінський. Концертна програма для мешканців м. Кельце була представлена двома найкращими колективами Вінниччини – Народним ансамблем «Барвінок» та Вокальним ансамблем «Водограй».

Для представників етнічних поляків, які з давніх часів мешкають на подільській землі, було одночасно великою честю бути присутніми на цих заходах та гордістю за дружні стосунки двох регіонів України та Польщі, до розвитку яких причетна й чисельна польська спільнота Вінниччини.

Саме за збереження польської мови та культури, популяризацію польських традицій та звичаїв, роботу по вшануванню історичної пам?яті  дякував Маршалек Свентокшиського воєводства представникам польської громади.

В свою чергу поляки Вінниччини висловили сподівання на подальшу співпрацю на благо розвитку дружніх відносин між двома регіонами та подякували за підтримку їх діяльності з боку польських установ та організацій, закладів освіти та культури, у тому числі й органам влади Свєнтокшиського воєводства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень