A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Римі підписано Угоду про співробітництво між ГО «Рада національних товариств Вінниччини» та «Християнським товариством українців в Італії»

Дата: 03.07.2017 17:08
Кількість переглядів: 385

    Перебуваючи з робочим візитом в Італійській Республіці, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький провів низку зустрічей з представниками української діаспори, в ході яких підписано Угоду про співробітництво між інституціями громадського суспільства, зокрема, між громадською організацією «Рада національних товариств Вінниччини» (Україна) та «Християнським товариством українців в Італії» (Італійська Республіка). Зі сторони ГО «Рада національних товариств Вінниччини»  угоду підписав заступник голови – голова Вінницької обласної грузинської общини «Арго» - Мерабі Нарсіата з іншої сторони - голова «Християнського товариства українців в Італії» Олесь Городецький.

    «Українсько-італійські відносини мають довгу історію, які розпочалися ще у другій половині ХІХ століття та мають своє продовження і сьогодні, - зазначив Ігор Салецький під час зустрічі з головою «Християнського товариства українців в Італії» Олесем Городецьким. – Розвиток народної дипломатії є однією із важливих форм співробітництва та формування іміджу України та, зокрема, Вінниччини у світі. Сьогоднішня зустріч є великим кроком для початку роботи на новому рівні,  ми маємо величезний потенціал для налагодження дружніх взаємин між нашими регіонами в найрізноманітніших царинах, які насамперед будуть направлені на розвиток і зміцнення культурно-гуманітарних та економічних зв’язків».

    В ході  зустрічі Олесь  Городецький наголосив на тому, що українська громада є однією з найчисельніших серед громад країн Європейського союзу. Станом на 1 січня 2016 року, загальна кількість українців в Італії, які отримали посвідку на проживання, склала понад 240 тисяч осіб, а на її території створено близько 46 українських організацій. «Ми розуміємо важливість встановлення та збереження зв’язків між українцями незалежно від їх місця проживання, а також розвитку народної дипломатії. Задля збереження та популяризації нашої народності в Італії влаштовуються Дні України в Римі, проводиться фестиваль української народної творчості «Гілка калини», Шевченківські дні у Римі тощо».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень