A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Презентація книги «Євреї Вінниччини: історія та долі».

Дата: 31.08.2023 17:44
Кількість переглядів: 45

31 серпня 2023 року в ОУНБ імені В. Отамановського відбулась презентація книги Андрія Баніти історія і люди, біографічний довідник – «Євреї  Вінниччини: Випуск 1. Гайсинщина».

З привітальним словом виступив начальник Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОВА Ігор Салецький, який зазначив: «Завдяки підтримки обласної військової адміністрації та Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області, забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини та співпраці із закордонними українцями на період 2021-2024 роки, ми маємо можливість долучатись до важливої справи, як співфінансування книг та альманахів, присвячених видатним вінничанам та громадським діячам представників національних спільнот у тому числі і єврейської. Сьогодні ми на презентації 1 випуску біографічного довідника, значить дочекаємось і наступного. Бажаю автору творчого натхнення та плідної праці».

Автор книги Андрій Баніт розповів про свої 20-ти річні напрацювання, пошукову роботу та історію задуму щодо написання книги-біографічного довідника Гайсинщина.

Ініціатором проведення презентації книги виступив директор музею Голокосту Вінниччини Леонід Трахтенберг. У свою чергу він провів короткий біографічний екскурс про видатних єврейських діячів, які так чи інакше були пов’язані з Гайсинщиною.

Голова обласного єврейського благодійного центру «Хесед-Емуна» Ірина Кноп висловила вдячність керівництву обласної військової адміністрації за фінансову підтримку видання книги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень