A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

29 СЕРПНЯ – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2023 14:30
Кількість переглядів: 31

29 серпня 2023 року, в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, відбулася молитва за загиблих воїнів у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Панахиду звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні соборного духовенства. Архіпастир звернувся до парафіян із закликом до постійної молитви за героїв, які віддали найдорожче, що в них було, їхнє життя, задля майбутнього своєї країни і українського народу. «Наша молитва – це вияв нашої християнської любові і вдячності тим, хто загинув заради того, щоби ми могли жити, молитися і трудитися у вільній і мирній країні» – наголосив митрополит Симеон.

Після завершення богослужіння у храмі, усі присутні на чолі з Архієреєм вирушили до Стіни пам’яті зі світлинами загиблих на війні земляків-вінничан, яку нещодавно було встановлено на площі Т. Шевченка поряд і кафедральним собором. На цьому місці митрополит Симеон звершив заупокійну літію за загиблими та освятив меморіал.

Владика Симеон також звершив молитву за загиблими захисниками України перед пам’ятними дошками, що встановлені безпосередньо на території Преображенського собору і на яких викарбувані імена загиблих воїнів з Вінниччини.

У заході взяли участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, родини захисників та представники громадськості, які взяли участь у покладанні квітів до Стіни пам’яті на площі Шевченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень