A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Володимир Зеленський: Цінуємо кожне життя, пам’ятаємо історію і разом захищаємо свободу

Дата: 11.07.2023 15:09
Кількість переглядів: 55

8 липня, у центрі Львова, біля памʼятника Тарасу Шевченку відбувся молитовний захід «Боже, Україну бережи! 500 днів опору й звитяги» в якому взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міський голова Львова Андрій Садовий.

Спільно з представниками духовенства і керівниками релігійних організацій вони молилися за перемогу й справедливий мир в Україні, за захисників нашої Батьківщини та відновлення територіальної цілісності України.

Наступного дня, 9 липня, у катедральному храмі РКЦ Святих Петра і Павла в Луцьку за участі Президентів України та Польщі Володимира Зеленського та Анджея Дуди відбулося вшанування пам’яті жертв Другої світової війни та 80-ї річниці Волинської трагедії, яке розпочалося зі спільної молитви примирення духовних лідерів різних християнських конфесій та релігій. Після молитви очільники держав запалили свічки на знак вшанування пам’яті жертв трагедії. «Разом вшановуємо всіх невинних жертв Волині! Памʼять нас єднає! Разом ми сильніші», — написав Президент Володимир Зеленський  у Телеграмі.

Напередодні 80-х роковин Волинської трагедії Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій поширила спільне Звернення, присвячене вшануванню пам’яті невинних жертв драматичної сторінки Волинської трагедії, та процесу польсько-українського примирення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень