A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

10 червня 2023 року Голова Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті В. Єленський разом з Послом України в Туреччині В. Боднарем та Генеральним консулом України в Стамбулі Р. Недільським провели зустріч з Архієпископом

Дата: 12.06.2023 10:38
Кількість переглядів: 47

10 червня 2023 року Голова Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський Viktor Yelenskyi разом з Послом України в Туреччині Василем Боднарем та Генеральним консулом України в Стамбулі Романом Недільським провели зустріч з Архієпископом Константинополя-Нового Рима і Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Патріарх передав благословіння Українському народові та висловив рішучу підтримку України, її героїчній боротьбі за свою свободу й самототожність. Велику увагу було приділено питанням консолідації людей доброї волі у протидії тому злу, яке несе цілому світові російська військова навала.

Під час зустрічі було докладно обговорено розвиток ситуації у Повноті Православ'я, ініціатив, спрямованих на те, щоби православне свідчення світові було почуто ним якомога більш повно.
Голова Державної служби та Вселенський Патріарх висловили прагнення до всебічного сприяння зміцненню Православ'я в Україні, його висхідному поступові, його служінню народові, що переживає найдраматичніший етап своєї новітньої історії.

Патріарх, відомий своєю особливою відданістю проблемі збереження довкілля, наголосив на тому, що злочин нищення греблі Каховського водосховища не повинен залишитися непокараним.

Голова ДЕСС та українські дипломати також взяли участь у заходах, присвячених Дню тезоіменитства Вселенського патріарха Варфоломія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень