A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ХХІ Дні польської культури у м. Бар

Дата: 05.06.2023 12:12
Кількість переглядів: 61

 

02.06. - 04.06.2023 року в м. Бар відбулися ХХІ Дні польської культури. Організатор Польський дім  у м. Бар.

Дні польської культури – це традиційний культурно-мистецький захід польської спільноти, який щорічно проводився у м. Бар з 2001 року. Лише в минулому 2022 році у зв'язку з початком російсько-української війни захід не відбувся. Цього року організатори прийняли рішення про проведення традиційного свята, як свідчення того, що дякуючи ЗСУ та усьому українському народу Україна впевнено виборює свою незалежність та є незламною.

Відкриття Днів польської культури відбулося 02 червня за участю польської делегації з Рибника та Квідзина - міст- побратимів міста Бар. На свято завітав Генеральний Консул РП у Вінниці та молодіжні групи з міст Вінниця та Кам'янець- Подільського. Для молоді польського походження була чудова можливість відзначити завершення складного навчального року, познайомитись з театральною виставою про Миколая Коперника у виконанні молодіжної театральної групи «Іскерка», що діє при Польському домі. Після театральної вистави учасників запрошено на  інтеграційний вечір з  вогнищем, розвагами, конкурсами та традиційним частуванням смаженими ковбасками.

У другий день заходу барчанам та гостям міста було запропоновано концерт за участю 5 творчих колективів, що діють при Польському домі.

Завершилися ХХІ Дні польської культури 04 червня святою службою в костелі св. Анни, під час якої учасники молилися за мир та перемогу України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень