A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Священник Православної Церкви України освятив пам'ятну дошку на честь загиблого воїна у Хмільницькому районі

Дата: 18.05.2023 15:09
Кількість переглядів: 86

9 травня 2023 року у селі Хомутинці Хмільницького району на будівлі місцевого навчального закладу відкрили меморіальну дошку на честь старшого солдата Збройних Сил України Віталія Смалківського, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

«Його коротке, як спалах, життя - приклад мужності, героїзму та відданості українському народові. Вічна пам’ять і слава Герою!» – викарбовано на пам’ятній дошці.

Віталій Смалківський захищав Україну від російських загарбників у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Він загинув 6 вересня 2022 року на Миколаївщині від важких поранень, рятуючи своїх побратимів. Його життя обірвалося на тридцять другому році.

«Героїчно загинув за мирне небо та щасливе майбуття»- це ще один фрагмент напису на пам’ятній дошці. Загинув, щоб його рідні, односельчани жили під мирним небом і не відчували жахіть війни.

І дуже символічно, що пам’ятну дошку відкривали донечка Віталія Настуня та його племінниця та похресниця Оксана, бо ж за мирне і вільне майбутнє ось таких дітей віддають свої життя українські воїни.

– Віталій загинув, рятуючи побратимів, – мовив після спільної молитви та освячення пам’ятної дошки священник Православної Церкви України, благочинний Хмільницького району протоієрей Георгій Дончак. – У Євангелії наголошується, що немає більшої любові, коли ми віддаємо душу свою за ближніх своїх. За це Господь нагороджує найвищою нагородою - вічним життям у царстві небесному. Хай чин Віталія буде для наступних поколінь українців прикладом любові до своєї Батьківщини. Вічна пам’ять нашому герою, хай душа його буде у райських обителях, а Господь дарує йому життя вічне.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень