A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Обговорення проєкту Програми “Єдність у розмаїтті”на період до 2034 року

Дата: 03.05.2023 10:32
Кількість переглядів: 69

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) запрошує всіх охочих ‒ представників громадських об’єднань, активістів, експертів ‒ повідомити про зацікавленість в участі у діяльності тематичних груп з питань обговорення проєкту Загальнодержавної цільової національно-культурної програми “Єдність у розмаїтті” на період до 2034 року. Ухвалення відповідної Програми є складовою виконання рекомендації Європейської Комісії від 17 червня 2022 року щодо завершення реформи правової бази для національних меншин. 

Тематичні групи об’єднуватимуть представників громадськості, експертів та представників компетентних органів державної влади з метою пошуку оптимальних рішень при формуванні Програми. Такий формат взаємодії та обговорення покликаний забезпечити належне врахування актуальних проблем і пропозицій громадськості у межах окремих галузей у сфері забезпечення прав національних меншин (спільнот) та корінних народів України.

Відповідно до цього, передбачено діяльність 8 тематичних груп за такими напрямками: 

  1. Забезпечення освітніх прав осіб, які належать до національних меншин (спільнот) та корінних народів України
  2. Використання мов національних меншин (спільнот) та корінних народів України
  3. Подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України у контексті забезпечення прав національних меншин (спільнот) та корінних народів України
  4. Збереження культур та історичної пам’яті національних меншин (спільнот) та корінних народів України
  5. Медіа та інформаційна діяльність у контексті забезпечення прав національних меншин (спільнот) та корінних народів 
  6. Запобігання та протидія дискримінації осіб, які належать до національних меншин (спільнот) та корінних народів України 
  7. Посилення спроможності громадських об’єднань національних меншин (спільнот) та корінних народів України
  8. Зміцнення інституційної спроможності Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, забезпечення механізмів участі національних меншин (спільнот) та корінних народів України у прийнятті рішень.

Якщо Ви зацікавлені  взяти участь у роботі тематичних груп, запрошуємо заповнити гугл-форму за посиланням: http://surl.li/gqnlp. Обговорення у межах тематичних груп проходитимуть на початку травня 2023 року у форматі онлайн. Точна інформація про дати і час засідань надійдуть учасникам, які зареєструвались у гугл-формі. 

У разі наявності запитань просимо звертатися до контактної особи ДЕСС ‒ Михайла Ліварюка, mykhailo.livariuk@dess.gov.ua, +38 (066) 001 45 89.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень