A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

108-річниця трагедії вірменського народу

Дата: 24.04.2023 09:26
Кількість переглядів: 58

Щороку, 24 квітня, вірменська спільнота Вінницької області та м. Вінниця вшановує памʼять про трагічну сторінку своєї історії.

24 квітня 1915 року, під час Першої світової війни, за наказом триумвірату турецьких диктаторів розпочалась масова депортація вірмен з міст Стамбул, Александретта та Адан. Протягом трьох років загинуло понад півтора мільйона вірмен, інші втекли або були виселені до пустель Месопотамії, Лівану та Сирії, де більшість з них загинула через голод і хвороби. Більш, ніж мільйон вірменських біженців було розсіяно по всьому світу.

У вересні 2016 року біля Свято-Воскресенського храму у м. Вінниця міською вірменською громадою було встановлено та освячено пам’ятний знак «Хачкар». Це кам’яна стела з різьбленим зображенням хреста ручної роботи, який було витесано з каміння туф, привезеного із Вірменії. Цей знак –  символ памʼяті трагедії вірменського народу та місце проведення траурних зібрань та мітингів.

Біля памʼятного знаку «Хачкар» вірменська громада проводить заупокійні богослужіння та покладають квіти як памʼять, що не згасне за будь яких обставин, адже історія кожної національної спільноти жива доти – доки памʼять про неї зберігається та гідно вшановується. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень