A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Йом ха-Шоа – день Катастрофи та героїзму єврейського народу

Дата: 17.04.2023 09:58
Кількість переглядів: 53

Звечора 17 до вечора 18 квітня 2023 року усі євреї світу відзначають день Катастрофи та героїзму єврейського народу. Цього дня в Ізраїлі вшановують пам’ять загиблих шести мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів у період Другої світової війни. Масове знищення євреїв у багатьох мовах отримало назву «голокост». В івриті існує інший термін – Шоа (лихо, катастрофа).

В Ізраїлі День Катастрофи та героїзму було встановлено Кнесетом у 1951 році.  Для єврейського народу  Йом ха-Шоа є національним днем Трауру, скорботи, молитви та поминання.

Офіційна церемонія заходу проводиться в ізраїльському національному меморіалі Катастрофи та Героїзму Яд ва-Шем. Під час церемонії, на згадку про шість мільйонів загиблих під час Катастрофи європейського єврейства, запалюють шість смолоскипів та звучать сирени.

Назва комплексу Яд ва-Шем у перекладі івриту – «Пам’ять та Ім’я». Знаходиться  у Єрусалимі на Хар ха-Зікарон (Горі Пам'яті) на висоті 804 метри над рівнем моря. Меморіал був заснований у 1953 році за рішенням Кнесета, з метою увічнити пам’ять про євреїв, які стали жертвами нацизму в період з 1933 по 1945 роки та про зруйновані єврейські громади.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень