A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Зберегти міжконфесійний і громадський спокій під час Великодніх свят - спільне завдання і влади, і священнослужителів, і вірян Вінниччини

Дата: 14.04.2023 16:57
Кількість переглядів: 54

Сьогодні Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов  провів робочу нараду з членами Ради церков і релігійних організацій Вінниччини. В нараді також взяли участь голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та керівники правоохоронних органів Вінницької області.

Учасники засідання обговорили дотримання заходів безпеки під час святкування Великодня в умовах правового режиму воєнного стану:

- Комендантська година залишається без змін і триватиме з 00:00 до 05:00. 

Вінниччина завжди була стабільним регіоном, але зараз в країні триває війна, тож посилення заходів безпеки вкрай важливо.

На сьогодні спільно зі Службою безпеки України та Нацполіцією вже відпрацьовано низку необхідних заходів для забезпечення публічного порядку. 

Врахувавши пропозиції членів Ради церков і релігійних організацій, прийняли рішення:

Обмежити проведення масових релігійних заходів (хресних ходів) на території культових споруд та прилеглих до них територій за участі прихожан (15-16 квітня);

Духовенству всіх конфесій зачинити культові споруди у період дії комендантської години (з 00.00 год. і до 5 год. ранку);

Під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та забезпечення дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.

Віряни зможуть відвідати храми зранку, після завершення комендантської години.

Сподіваюся, що люди поставляться до цього з розумінням, адже безпека - це  ключовий пріоритет сьогодні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень