A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

8 квітня відзначається Міжнародний день ромів

Дата: 07.04.2023 09:52
Кількість переглядів: 60

Щороку, 8 квітня, відзначається Міжнародний день ромів, який є визнаним міжнародним святом ромського народу. День ромів – це не лише свято ромської спільноти. Це свято для шанувальників ромської культури, для всіх тих, кому не байдужий ромський народ.

У 2023 році в умовах правового режиму воєнного стану, пов´язаного з повномасштабним вторгненням рф на територію України, традиційного святкування Міжнародного дня ромів із запальними ромськими піснями та танцями не відбудеться.

До Міжнародного дня ромів 06 квітня 2023 року у читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського

для широкого загалу читачів відкриється книжково-ілюстративна виставка «Відомі роми на мапі світу». У відкритті виставки візьмуть участь представники ромської спільноти Вінниччини та інших національних спільнот, а також громадськість міста. Під час заходу буде представлено історію ромського народу, проілюстровано книжкові видання, присвячені видатним ромам світу та України, а також прозвучать вірші відомого вінницького автора ромських пісень та віршів А. Сенченка.

У Міжнародний день ромів - 8 квітня у Вінницькій міській бібліотеці №13 пройде музична година «З богом, цигани!» для відвідувачів бібліотеки.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень