A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Новруз Байрами

Дата: 21.03.2023 11:33
Кількість переглядів: 71

Новруз Байрам  – це одна із чудових народних традицій азербайджанців, а також важливе свято нового року за астрономічним сонячним календарем у іранських та тюркських народів.

Азербайджанська громада Вінницької області у 2023 році святкують   стародавнє свято закінчення зими і пробудження весни Новруз Байрами п’ять днів, з 20 по 24 березня.

Свято весни, що стало кілька років тому офіційною багатонаціональною спадщиною світу, святкують у багатьох країнах, і називається він майже однаково - Новруз, Навруз, Науроз, Нооруз, Науриз, Наврез ... Глибинний його сенс - торжество народного оптимізму, перемоги життєдайних сил природи, її буйного цвітіння. З 2009 року свято Новруз включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. В Азербайджані і по сей день Новруз Байрами залишається наймасовішим і популярним в народі святом.

За звичаєм, кожна сім’я, накриваючи новорічне застілля, пам’ятає про те, що на столі повинні бути сім страв, назва яких починається з літери "с": сумах, сюд - молоко, сірке - оцет, семені - особлива каша з пшениці, сабзи - зелень та солодощі.

Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації бажає усьому азербайджанському народу благополуччя, радості, перемоги і миру!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень