A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці помолилися за перемогу України та вшанували пам'ять загиблих воїнів і мирних жителів

Дата: 24.02.2023 15:21
Кількість переглядів: 50

24 лютого 2023 року, у річницю повномасштабного вторгнення російської федерації до України, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці було звершено молебнь за Божий захист, перемогу і відродження України, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ). У богослужінні, яке очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, взяли участь представники міського духовенства та парафіяни собору.

Перед початком молитви митрополит Симеон звернувся із архіпастирським словом до присутніх у храмі.

Під час молебню Архієрей та кожний священник прочитав молитву за Україну і її народ, за владу і місцеве самоврядування, за воїнів-захисників, за волонтерів, за українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях і за тих, що змушені шукати притулку на чужині. В молитвах звучали прохання про благословення Українського Війська, перемогу, справедливий мир і відродження України.

Одразу після молебню відбулася заупокійна літія та було проголошено "Вічну пам'ять" воїнам, які віддали своє життя, захищаючи територіальну цілісність України, а також мирним жителям, які загинули від рук російських агресорів.

Після закінчення молитви митрополит Симеон з духовенством вшанував пам'ять усіх загиблих в російсько-українській війні покладанням квітів до пам'ятної дошки, що встановлена поруч із кафедральним собором.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень