A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ДЕСС обговорила з представниками Ради Європи процес розроблення Концепції Державної цільової національно-культурної програми “Єдність у розмаїтті”

Дата: 22.02.2023 14:25
Кількість переглядів: 86

21 лютого, відбулася робоча онлайн-зустріч Державної служби України з етнополітики та свободи совісті із представниками Ради Європи та запрошеними для оцінювання Концепції державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті» експертами, повідомляє пресслужба ДЕСС.

Обговорили наступні кроки щодо формування остаточної версії Концепції, яка створюється ДЕСС у контексті розроблення правових механізмів імплементації Закону України «Про національні меншини (спільноти) України».

«У ході розробки Концепції ми провели дуже широке обговорення як серед громадськості, тобто національних меншин, так і серед експертного середовища. Фактично у нас було 12 раундів онлайн і офлайн обговорень. Нині підготовка Концепції знаходиться на стадії опрацювання та врахування пропозицій, які надійшли до ДЕСС”, ‒ пояснив заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський.

У ході розмови було зазначено, що партисипативний процес із залученням предстаників національних меншин (спільнот), який вже відбувся та очікується продовжуватись, є надважливим для гарантії якості результату. Підкреслено важливість інтегрування у проєкт Концепції рекомендацій, запропонованих міжнародними партнерами України та отриманих з боку представників національних меншин (спільнот) України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень