A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

“Наші двері завжди відкриті для усіх нужденних!”

Дата: 15.02.2023 15:46
Кількість переглядів: 64

Вінницьке обласне управління “Української Церкви Християн Віри Євангельської” (голова Управління, член Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій Любчак Василь Степанович) активно допомагає літнім та самотнім людям.

“- З метою допомоги пенсіонерам, громадянам поважного віку, особам з інвалідністю, самотнім людям у нас вже два роки поспіль функціонує Будинок геріатричного профілю благодійного фонду “Віфанія”. Нині там перебувають 32 пацієнти похилого віку. Є й 14 осіб персоналу з догляду та опіки за людьми, - розповідає Василь Любчак. – Будинок розташований у с. Павлівка Іллінецької міської територіальної громади Вінницького району.

Пацієнти отримують там усе необхідне лікування, догляд, моральну й психологічну підтримку та дозвілля, гарне й позитивне ставлення та дружню атмосферу. Також мають можливість молитись Богу та отримувати духовну поживу.

В будинку є чудові умови для проживання та відпочинку пацієнтів. На вихідні та у святкові дні передбачені зустрічі із рідними й близькими. Задля підтримки наших пацієнтів ми тісно взаємодіємо із органами державної влади та місцевого самоврядування, а також меценатами, спонсорами, благодійниками.

Крім того, зараз ми опікуємось й аналогічним соціальним закладом й у с. Дашів Дашівської селищної ТГ Гайсинського району. Там перебувають 12 пацієнтів та четверо працівників. У закладі зроблено ремонт, значно поліпшені умови проживання.

Під час вторгнення рф до України обидва наші соціальні заклади стали дахом над головою й для людей, які вимушені були терміново кидати рідні домівки, рятуючись від обстрілів та бомбардувань. Багато внутрішньо переміщених осіб, особливо родини із дітьми, зупинялись там хоча б на одну ніч, аби перепочити, поїсти, поспати та їхати далі. Дехто затримався на довший термін, допоки не знайшов собі потрібне житло. Усім людям була надана необхідна допомога силами нашої релігійної громади.

Також, влітку минулого року ми за допомогою наших друзів-меценатів організували та провели у Павлівці дитячий табір для дітей ВПО. Захід відбувся в дуже гарній та товариській атмосфері.

Наші двері завжди відкриті для усіх нужденних! Також запрошуємо усіх бажаючих допомагати нам у нашому соціальному служінні!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень