A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Міжнародний день Голокосту

Дата: 27.01.2023 12:45
Кількість переглядів: 62

27 січня в усьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року.

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 р. № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру» на державному рівні Україна вперше відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.

Голокост - це одна із найжорстокіших сторінок історії людства ХХ століття, коли нацистами у 1933-1945 роках, цілеспрямовано і масово знищувались представники єврейського, ромського народів та психічно хворих.

Для українців жахливим символом Голокосту став Бабин Яр — місце розстрілу понад 150 тисяч євреїв та представників різних національностей. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Вінниччину. Під час німецько-румунської окупації на території області було створено близько 150 гетто та трудових таборів. Всього за роки окупації в області загинуло близько 200 тис. євреїв.

27 січня 2023 року начальник Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький, заступник начальника Управління Алла Ратинська та директор музею Голокосту у Вінниці Леонід Трахтенберг разом з єврейською спільнотою області прийшли вшанувати памʼять хвилиною мовчання загиблих в роки Другої Світової війни та загиблих з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Головний рабин Вінниці та Вінницької області прочитав молитву.

Як символ збереженої памʼяті невинно убієнних на могилах запалили свічки та поклали каміння і квіти.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень