A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Митрополит Симеон звершив літургію для українців на Кіпрі

Дата: 09.01.2023 11:49
Кількість переглядів: 81

Текст та фото: пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ), за матеріалами facebook-сторінки архієпископа Євстратія

На запрошення Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгія ІІІ та з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія делегація ПЦУ на чолі з секретарем Священного Синоду митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном прибула до Нікосії, Кіпр. 7 січня 2023 року, в день святкування Різдва Христового з благословення Архієпископа Георгія відбулося служіння Божественної літургії в давньому кафедральному соборі Архієпископії на честь апостола Іоана Богослова українською мовою для місцевої української громади. На богослужінні також молився Посол України Руслан Німчинський.

Звершували літургію митрополит Симеон та отець Василь Лило і отець Димитрій (від Архієпископії). Співав архієпископ Євстратій. Було виголошене Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ.

Після літургії делегацію з України прийняв Блаженнійший Архієпископ Георгій. Від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія митрополит Симеон передав йому найтепліші вітання з нагоди обрання та завтрашньої інтронізації, а також подарунки.

В тривалій дружній розмові Архієпископ Георгій відзначив, що мужність українського народу в захисті Батьківщини є великим натхненням. Він запевнив у своїй молитві за Україну та братній любові до її Помісної Церкви.

Архієпископ сказав багато гарних і теплих слів про ПЦУ і Україну. Зустріч тривала більше ніж одну годину.

Після спілкування учасники делегації помолилися у крипті нового кафедрального собору на честь апостола Варнави біля гробу спочилого попереднього Предстоятеля Архієпископа Хризостома ІІ.

До делегації ПЦУ входять її глава митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, протоієрей Василь Лило, миряни Юрій Матчук і Роман Титикало.

А вже 8 січня 2023 року митрополит Вінницький і Барський Симеон, Головний секретар Священного Синоду Православної Церкви України з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія разом з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм та представниками делегації ПЦУ взяв участь в урочистому молебні та інтронізації новообраного предстоятеля Церкви Кіпру, архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Георгія ІІІ у кафедральному соборі святого апостола Варнави (м. Нікосія, Кіпр).

В урочистостях брали участь представники Вселенського Патріархату, особисто Предстоятель Церкви Греції Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ, делегації патріархатів Александрії, Антіохії, Єрусалиму, Румунії та Болгарії, Церкви Албанії.

Вранці, 8 січня, у цьому ж соборі обраними ієрархами Вселенського Патріархату та Церкви Кіпру було звершено Літургію . За богослужінням молились представники Православних Церков. Архієреї та інші члени делегації ПЦУ причастилися за Божественною літургією Святих Христових Таїн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень