A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відзначення Різдвяних свят в умовах правового режиму воєнного стану обговорено на засіданні секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій

Дата: 05.01.2023 08:51
Кількість переглядів: 66

04 січня 2023 року у Центрі національних товариств Вінниччини відбулося засідання секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій, на якому обговорено питання щодо дотримання обмежень правового режиму воєнного стану під час проведення публічних релігійних заходів з нагоди Різдвяних свят.

У зустрічі взяли участь представники православних та греко-католицьких релігійних організацій, Головного управління національної поліції у Вінницькій області, Головного управління ДСНС у Вінницькій області, Управління у справах національностей та релігій ОВА та спеціальних структур.

Під час зустрічі представники силових структур та релігійних громад узгодили питання взаємодії усіх відомств щодо забезпечення публічної безпеки під час відзначення Різдва Христового. Учасники розуміють бажання вірян взяти участь у заходах, однак, встановлені рішенням начальника обласної військової адміністрації Борзова С.С. обмеження не скасовуються.

Комендантська година з 00.00 до 05.00 не змінюватиметься.  Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені.

Публічну безпеку під час Різдвяних свят на Вінниччині забезпечуватимуть у цілодобовому режимі ситуаційний центр ГУНП. Правоохоронці чергуватимуть поблизу храмів, де відбуватимуться богослужіння як 06 січня ввечері, так  і 07 січня  зранку.

В ході зустрічі представники ДСНС нагадали основні  правила  протипожежної  безпеки в культових спорудах.

Окремо наголошено на дотриманні толерантності, уникнення будь-якої ворожнечі, інцидентів на грунті упередженості, провокацій і  конфліктів  на міжконфесійному грунті.

Задля громадської безпеки та правопорядку на території області представники релігійних організацій зобов'язалися  дотримуватися наступних обмежувальних заходів:

уникнення масового скуплення людей в ході проведення релігійних обрядів в приміщеннях храмів та прихрамових територіях;

- проведення трансляції богослужінь на онлайн – ресурсах, таким чином мінімізувавши присутність у храмах;

- встановити час богослужінь так, щоб їх початок та завершення не припадали на період дії комендантської години з урахуванням часового режиму під час проведення релігійних обрядів;

- врахувати додатковий час для вірян і духовенства на дорогу до храму і від нього (приблизно одна година «до» та «після» богослужіння, в залежності від населеного пункту);

- дотримуватися вимог безпеки під час сигналів «Повітряна тривога» з використанням захисних споруд та укриттів;

- не проводити будь яких заходів, у тому числі богослужінь,  якщо у місцях їх проведення відсутні укриття.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень