A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської відкрило “Пункт Незламності” у Вінниці

Дата: 28.12.2022 15:59
Кількість переглядів: 68

Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської відкрило “Пункт Незламності” у Вінниці

 

Релігійні організації Вінниччини активно долучились до створення Пунктів Незламності. Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської - голова управління, член обласної Ради Церков та релігійних організацій єпископ Сергій Богачук, вже відкрило такий пункт на базі молитовного будинку у місті Вінниці.

 

“- Ідея організації «Пункту Незламності» належить молоді нашої організації. Конкретно - нашим церковним волонтерам та добровільним помічникам, які постійно беруть активну участь у житті громади. Зокрема, у волонтерському русі, - розповідає Сергій Богачук. – І коли ці небайдужі юнаки та дівчата донесли ідею, ми її охоче підтримали. А також запропонували нашим юним помічникам – беріть на себе організаційну роботу «Пункту Незламності» та волонтерську допомогу відвідувачам. З нашого боку буде усе необхідне сприяння та допомога.

 

Спільними зусиллями ми допомагаємо мешканцям нашого міста та усім тим, хто потребує підтримки. Особливу увагу приділятимемо, звісно, дітям, а також пенсіонерам, громадянам похилого віку. Бо, на жаль, діти та пенсіонери найбільше вразливі у скрутний воєнний час… І це дуже гуманно та благородно, коли наші молоді волонтери опікуватимуться людьми старшого покоління, допомагатимуть їм.

 

“Пункт Незламності” Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри євангельської функціонує у місті Вінниці, за адресою: вулиця Нагірна, 5А, на базі молитовного будинку. Графік роботи 24/7.

“Пункт Незламності” забезпечено  стаціонарним теплопостачанням (індивідуальне опалення), стаціонарним електропостачанням, стаціонарним водопостачанням та водовідведенням, окремими чоловічими та жіночими санітарними вузлами, приміщенням для перебування людей, обігріву,  відпочинку та зарядки електроприладів площею 500 м². У великому та зручному приміщенні є окремі кімнати для приготування, підігрівання та прийому їжі. Передбачене й окреме приміщення площею 14м² для дітей та матерів із дітьми різного віку.     При потребі відвідувачі можуть скористатись послугами медичного пункту, де є запаси ліків першої необхідності.

Також “Пункт Незламності” обладнано найпростішим укриттям від повітряних (і не тільки) загроз площею 40 м². Є й автомобільна стоянка. У пункті постійно чергують віряни Церкви та волонтери, які завжди готові надати відвідувачам усю необхідну допомогу та допомогти із дозвіллям, розважити та підбадьорити людей. До послуг відвідувачів  - ліжка для відпочинку із подушками та ковдрами, кухонне приладдя та техніка (мікрохвильові печі, чайники). Сформовані постійні запаси їжі, води, теплого одягу, засобів особистої гігієни та дитячих товарів.

За сприяння керівництва Вінницької обласної військової адміністрації у “Пункті Незламності” проведено постійний безперебійний Інтернет-зв'язок.

Тож “Пункт Незламності” Вінницького обласного управління об’єднаної церкви християн віри євангельської завжди готовий відчинити свої двері нужденним та тим, хто потребує допомоги й підтримки у скрутній ситуації!

 

Довідка:

Із початком широкомасштабного вторгнення росії до України Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської активно допомагає вимушеним переселенцям з охоплених війною областей України на прифронтових територіях.

Так, волонтери Церкви систематично доправляли гуманітарні вантажі із продуктами харчування, мінеральною водою, предметами гігієни та першої необхідності  до Миколаївської, Донецької, Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей у ті населені пункти де було відсутнє газо та електропостачання. Особливо активно така робота триває на територіях, які вже звільнені від російської окупації.

Зокрема, протягом літнього та осіннього періоду на Миколаївщині вінницькі волонтери Церкви надавали допомогу нужденним. Також було підготовлено черговий благодійний вантаж на Донеччину – до міст Бахмута та Краматорська.

Крім того, волонтери Церкви роздавали мінеральну воду та продуктові набори мешканцям прифронтових міст. А у містах, де ворогом було знищено інфраструктуру, вінницькі волонтери готували людям їжу безпосередньо біля  житлових будинків.

Протягом листопада поточного року волонтери Церкви неодноразово відвідали звільнені від окупантів райони Харківщини. Волонтери передали місцевим мешканцям продукти харчування, предмети гігієни та прилади освітлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень