A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Митрополит Симеон благословив випускників Вищого професійного училища ЛДУ БЖД у Вінниці

Дата: 23.12.2022 12:59
Кількість переглядів: 66

22 грудня 2022 року на запрошення керівництва вінницького Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, митрополит Симеон відвідав урочистий захід, присвячений 15-му ювілейному випуску курсантів та студентів цього навчального закладу.

Цього року, через війну, випуск відбувся раніше, ніж зазвичай. Сьогодні держава як ніколи потребує високопрофесійних рятувальників ДСНС, тож здобувачі освіти без відпусток та вакацій перейшли з ІІ курсу на ІІІ і вже із наступного дня розпочнуть виконувати свій службовий обов'язок - рятувати людей. Про це у вітальному слові говорив начальник училища Микола Говорущак.

Привітати молоде покоління рятувальників завітали почесні гості, зокрема представники ДСНС України, керівництво області, міста, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та ГУ ДСНС України у Вінницькій області. За звичаєм, випускників благословив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Перед молитвою Архіпастир звернувся до присутніх і насамперед привітав нове покоління рятівників. «Ми впевнені, що ви будете служити людям та країні самовіддано і жертовно, - сказав митрополит Симеон, - адже вже під час навчання вам довелося неодноразово проявити свої найкращі якості, допомагаючи усувати наслідки ворожих атак і перебуваючи у епіцентрі небезпеки».

Архієрей наголосив, що протягом навчання курсантів вчили берегти життя людей, адже кожна людина є великою цінністю перед Богом. Митрополит закликав пам’ятати про це під час виконання своїх обов’язків, а також бережіть також життя колег і побратимів, з якими рятівникам доведеться надалі служити і працювати. Митрополит Симеон звернувся й до педагогів і зауважив, що їхній щоденний викладацький подвиг є таким же важливим, як і безпосередня діяльність їхніх вихованців.

Привітавши випускників, Архіпастир прочитав молитву та окропив присутніх святою водою з побажаннями Божого захисту і благословення.

За  матеріалами пресслужби Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

У матеріалі використано фото з офіційного сайту ВПУ ЛДУ БЖД



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень