A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Митрополит Вінницький і Барський Симеон відслужив літургію у храмі святителя Миколая та відвідав Національний музей-садибу Миколи Пирогова у Вінниці

Дата: 19.12.2022 15:28
Кількість переглядів: 62

Текст та фото: Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

19 грудня 2022 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, у Миколаївському храмі, що знаходиться в Національному музеї-садибі Миколи Пирогова у Вінниці, відбулася святкова Божественна літургія. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору м. Вінниці.

На Літургії були присутні керівники музею, співробітники а також мешканці мікрорайону «Пирогово», на території якого знаходиться храм. Під час відправи були піднесені особливі прохання та молитва за Перемогу Українського війська. Владика Симеон виголосив проповідь та привітав усіх присутніх зі святом.

Після закінчення Літургії в склепі-усипальниці, який знаходиться у цоколі храму, де спочиває забальзамоване тіло видатного хірурга, вченого, філософа і благодійника Миколи Пирогова, була звершена заупокійна літія.

Під час спілкування з директором музею Олександром Турським, яке відбулося після святкових урочистостей, митрополит Симеон ознайомився з діяльністю закладу в умовах воєнного часу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень