A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінницю привезено Віфлеємський Вогонь миру

Дата: 19.12.2022 10:45
Кількість переглядів: 102

Текст та фото: пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

До Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці, перед початком вечірнього богослужіння, був привезений Віфлеємський Вогонь. Цей Вогонь був запалений на місці народження Спасителя у м. Віфлеємі. У собор Вогонь Миру, як його ще називають, доставили представники скаутської організації «Пласт». Саме скаути вже майже 30 років поспіль привозять Вогонь з Віфлеєму в Україну.

Митрополит Симеон прийняв лампаду від молодих людей, які розповіли присутнім історію розповсюдження цього Вогню. Владика висловив побажання, щоби з цим Вогнем з місця народження Спасителя світу прийшло благословення для храму, для Вінниці і для всієї України. Від Віфлеємського Вогню у соборі були запалені свічки та лампади, і тепер кожен бажаючий може взяти Віфлеємський Вогонь додому, щоби він світив під час святкування Різдва Христового.

Довідка:

Віфлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного Вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Передачу Віфлеємського Вогню Миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії і звідти естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Члени Пласту привозять Віфлеємський Вогонь Миру в Україну та поширюють його у всі куточки країни. 11 грудня 2022 року у Михайлівському соборі м. Києва українські скаути-пластуни розпочали чергову естафету поширення Вогню по всій Україні. Віфлеємський Вогонь – символ миру, який єднає український народ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень