A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

13 грудня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №8224 Про національні меншини (спільноти) України

Дата: 14.12.2022 09:16
Кількість переглядів: 66

Верховна Рада України, у вівторок 13 грудня, конституційною більшістю ухвалила в цілому законопроєкт №8224 Про національні меншини (спільноти) України. Документ, що є одним з обов’язкових пунктів, які відкривають шлях Україні до Євросоюзу, підтримали 324 парламентарії.

Понад два роки над законопроєктом працював Комітет Верховної Ради України із питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, нацменшин і міжнаціональних відносин. Документ конкретизує права національних спільнот в Україні, забезпечує гарантії їхньому етнічному та культурному розвитку. Відповідно до новоприйнятого закону кожний громадянин України, незалежно від етнічного походження матиме можливість знати як українську мову, так і рідну мову, навчатися цією мовою, знати свою культуру.

Ухвалений законопроєкт на законодавчому рівні вперше закріплює повноваження центрального органу виконавчої влади, що здійснює державну політику у сфері захисту прав та свобод людей, які належать до національних меншин (спільнот).

Також документ пропонує створення консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади різних рівнів і центрів національностей в обласних центрах або визначених населених пунктах.

 

 

 

(За матеріалами Прес-служби Апарату Верховної Ради України)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень