A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Діяльність ассирійської спільноти Вінниччини у протидії збройної агресії рф

Дата: 13.12.2022 14:18
Кількість переглядів: 65

 Громадська організація «Вінницький обласний центр ассирійської культури та мистецтв», яка діє на Вінниччині з 2007 року, з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України стала на допомогу у захисті української держави, де з давних часів проживають представники цієї стародавньої спільноти.

З перших днів війни активістами спільноти була розгорнута робота у соціальній мережі Facebook з координації  допомоги для вимушених переселенців, а саме: знаходження тимчасового або постійного житла для потребуючих, забезпечення їх необхідною побутовою технікою та продуктами харчування. У спортивному клубі «INVISTUS», директором якого є лідер ассирійської громади Едуард Михайлов, було розміщено пункт з тимчасового прихистку для вимушених переселенців.

Представники ассирійської спільноти активно долучилися й до волонтерської роботи. Так з перших днів війни Юрам Емануілов при підтримці членів товариства збирає продукти, необхідну амуніцію для військових на передовій та власним автомобілем розвозить гуманітарну допомогу до військовослужбовців.  Крім того, за підтримки меценатів були завезені автомобілі з Німеччини для потреб фронту, у тому числі й автомобілі швидкої допомоги, генератори, медичне обладнання, продукти харчування та предмети  першої необхідності.

Актуальним став  проєкт створення «Благодійного фонду патріотів «INVISTUS». Фонд виступив партнером у організації благодійної виставки робіт українських митців у Польщі (Варшава) та фотопроєкту Константина Ревуцького «IZYUM de accupation» та «VINNYTSIA STRONT», який було презентовано у м. Вінниця за підтримки Вінницької військової адміністрації та за участю українського співака, телеведучого та продюсера Андрія Кіше. Зібрані кошти з благодійного заходу передано на потреби ЗСУ.

Ассирійська спільнота допомагатиме захисникам України до повної перемоги над російськими окупантами.

 

За інформацією Едуарда Михайлова - члена громадської організації «Вінницький обласний центр ассирійської культури та мистецтв»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень