A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Подільська Конференція Церкви АСД в Україні провела підсумкову нараду за підсумками 2022 року.

Дата: 06.12.2022 17:13
Кількість переглядів: 97

У заході взяли участь начальник Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації Ігор Салецький, керівник Церкви адвентистів сьомого дня в Україні Станіслав Носов, голова Подільської Конференція Олександр Зайцев, директор загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості» Марина Мельник, служителі та віряни Церкви.

Вже десять місяців триває війна, яку розв’язали російські агресори проти України. Саме тому усі присутні на нараді відзначили титанічну роботу Подільської Конференції, що  спрямована на всебічну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України, внутрішньо переміщеним особам, мешканцям областей України, які постраждали від російської агресії.

“ - Надважлива соціальна й гуманітарна робота Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня  активно розпочалася з перших тижнів воєнного вторгнення рф на територію нашої суверенної і незалежної Держави, - звернувся до присутніх Ігор Салецький. – Ми бачимо безперервну роботу, яку здійснюють пастирі, релігійні громади, віруючі Вінницької,  Житомирської та Хмельницької областей.”

З перших днів війни Подільська Конференція включилася у активну волонтерську діяльність. Допомога Церкви була спрямована на осіб, які  евакуюються з районів бойових дій. У громадах, що знаходяться на основних автомагістралях, були облаштовані соціальні центри, де люди могли переночувати, поїсти, отримати мінімальну допомогу, продукти харчування.

Коли ж евакуація була припинена, Церква взяла під опіку внутрішньо переміщених осіб, які оселилися на Вінниччині.

 

Спеціальні гуманітарні центри допомоги переселенцям, що були створені у м. Вінниці та області, працюють донині. Велику роль у забезпеченні внутрішніх переселенців відіграв Навчально-виховний комплекс «Джерело мудрості». Заклад став  прихистком для сотень переселенців з районів бойових дій.

 

Продуктові набори, одяг, засоби гігієни  систематично отримували родини переселенців з Луганської, Харківської, Херсонської, Донецької та Миколаївської областей.

Зусиллями Церкви вже передано багато тон гуманітарної допомоги до дитячих будинків, лікарень, відділів й служб соціального захисту, пунктів проживання переселенців.

 

Ще одним вектором соціальної роботи стала допомога воїнам ЗСУ. Систематично Церква відправляє для потреб Збройних Сил України військову амуніцію - бронежилети останньої модифікації, плитоноски, тактичні шоломи, елементи одягу, взуття. Крім того, військовослужбовці регулярно партіями отримують  медикаменти, кровоспинні засоби, тактичні аптечки за НАТОвським  зразком, буржуйки.

 

Різнопланову всебічну допомогу надано й підрозділам Територіальної оборони. Велику вдячність Церкві висловив особовий склад 120 бригади Територіальної оборони Вінниччини, який отримав від них значну підтримку.

 

Окремим аспектом допомоги військовослужбовцям стала допомога у транспортуванні  поранених  та загиблих з лінії фронту. Завдяки  Адвентистам Вінниччини  військові отримали три автомобілі для перевезення поранених.

 

Це лише декілька прикладів вагомої волонтерської, гуманітарної й благодійної роботи Подільської Конференції Церкви АСД, що триває безперервно, а подекуди – цілодобово!

 

“ - Дякуємо усій Церкві Адвентистів сьомого дня, що  в складний час, ви стали єдиним і суцільним волонтерським рухом, Це - неймовірний імпульс добра, найшляхетніша діяльність. Завдяки Вашій постійній підтримці, воює не лише зброя. Воює український дух, який неможливо здолати! – зазначив Ігор Салецький. - Перемога – це те, чого ми прагнемо й заради чого співпрацюємо у різних форматах і на різному рівні. 

Лише разом, завдяки  щирій і постійній підтримці одне одного, завдяки згуртованості ми пройдемо найскладніші випробування та виженемо ворога з нашої рідної землі.”

 

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Ігор Салецький вручив почесні подяки голові Подільської Конференція Церкви АСД Олександру Зайцеву та директору загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості» Марині Мельник та подякував усім служителям церкви та вірянам за активну волонтерську допомогу військовослужбовцям, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від збройної агресії рф.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень