A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Духовенство Вінниччини вшанувало пам'ять жертв Голодоморів та політичних репресій.

Дата: 28.11.2022 11:20
Кількість переглядів: 58

Духовенство Вінниччини вшанувало пам'ять жертв Голодоморів та політичних репресій.

26 листопада 2022 року митрополит Вінницький і Барський Симеон, після всенічної разом з духовенством звершив заупокійне богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці. Після відправи митрополит Симеон звернувся до парафіян та закликав і надалі молитись за всіх, хто безневинно загинув у страшних муках від голоду, організованого в Україні безбожною радянською владою у 1932-33 роках, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Заупокійні служби за душі наших співвітчизників звершили й в усіх храмах Вінницько-Тульчинської єпархії, повідомляє прес-служба Вінницько-Тульчинської єпархії:

- 26 листопада 2022 року, ми вшановуємо пам’ять жертв Голодоморів-геноцидів.

Головною причиною Голодоморів стало войовниче безбожництво, яке у свідомості правителів і виконавців їхньої волі перевернуло розуміння добра і зла, надихнуло чинити найжорстокіші злочини проти людяності в ім’я примарного «всенародного щастя».

Ми повинні знати правду про своє минуле і не забувати його – щоби вчитися на помилках попередніх поколінь і не повторювати їх. Тому Український народ зберіг пам’ять про злочин, давши йому моральну оцінку, а Українська держава осудила злочинців, давши їхнім діям оцінку юридичну. Тому той, хто намагається виправдати злочин чи применшити масштаб трагедії Голодоморів – вільно чи невільно стає на бік злочинців.

День пам’яті – день особливої молитви до Бога за упокій душ всіх, заморених голодом. У храмах, у місцях поховання та біля меморіалів, вдома – помолимось за жертв Голодоморів-геноцидів!

В пам’ять про них запалимо свічки – як знак того, що ми не забули. І як символ того, що навіть маленький вогник розганяє велику темряву та вказує вірний шлях.

Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський, благословив у всіх храмах єпархії звершити заупокійні служби.

Замореним голодом – вічна пам’ять!

Фото - пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень