A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Драма «ШТТЛ» отримала приз глядацьких симпатій на Римському міжнародному кінофестивалі

Дата: 14.11.2022 14:26
Кількість переглядів: 90

Українсько-французька історична драма «ШТТЛ» (містечко) отримала одну з найвищих нагород – приз глядацьких симпатій на Римському міжнародному кінофестивалі, який проходив у столиці Італії з 13 до 23 жовтня 2022 року.

Стрічку представили в конкурсній секції кінофестивалю «Прогресивне кіно – бачення світу завтрашнього дня». У конкурсі  змагалися 17 ігрових, документальних та анімаційних картин з різних країн світу. Від України за виробництво фільму відповідала кінокомпанія UPHub за участі Apple Tree Vision, а з французької сторони – компанія Forecast Pictures. Проєкт створювали за підтримки Держкіно України.

Крім того у жовтні цього року проєкт «ШТТЛ» брав участь у BFI London Film Festival. Його презентували разом із новими роботами Гільєрмо дель Торо, Азіфа Кападіа та інших всесвітньовідомих режисерів.

У центрі сюжету кінокартини «ШТТЛ» – історія кохання юних мешканців штетлу на Львівщині на тлі драматичних подій 1941 року.

Фільм знімався влітку 2021 року. У перерві між зйомками виконавець головної ролі молодий американський актор Мойше Лобел відвідав Вінницю та колишнє єврейське містечко Шаргород. Він зустрівся з Головним рабином Вінниці Шаулем Горовцем. Актор побував на екскурсії у Вінницькому музеї Голокосту та відвідав Меморіал загиблим євреям у роки Другої світової війни (по вул. Максимовича). Мойше Лобел не зміг стримати сліз біля могили кількох тисяч єврейських дітей, які загинули в роки Голокосту. https://mind.ua/news/20248695-ukrayinsko-francuzkij-film-shttl-otrimav-odnu-z-najvishchih-vinagorod-rimskogo-kinofestivalyu

 

(Інформацію взято з Детектор медіа)

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень