A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Святкування Дня Незалежності Польщі у польському ліцеї м. Вінниця

Дата: 10.11.2022 12:13
Кількість переглядів: 66

9 листопада у приміщенні Польського ліцею гуманітарних наук та інформаційних технологій імені Януша Корчака відбулося святкування Дня Незалежності Польщі. У заході взяли участь Народні депутати Верховної Ради України Ірина Борзова та Анатолій Драбовський, Начальник Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов, голова Вінницької спожичої спілки Василь Подолян та голова Спілки поляків Вінниччини Алла Ратинська.

Юні ліцеїсти присвятили культурно-освітній захід Дню Незалежності Польщі, адже ліцей тісно співпрацює з польськими  навчальними закладами та отримує підтримку від партнерів. З привітанням до учасників заходу та словами вдячності державі Польща та польському народові за підтримку України в боротьбі з російськими окупантами звернулися Ірина Борзова – народний депутат України та очільник Вінницької області  Сергій Борзов. За сприяння Спілки поляків Вінниччини до участі в святкуванні долучилися Зразкова вокальна естрадна студія «Вікторія»  (керівник Діана Пташинська) та соліст Спілки поляків Андрій Понайотов. У їх виконанні прозвучали вокальні твори польською мовою.

Святкування Незалежності Польщі у польському ліцею м. Вінниця  підкреслило велику повагу та вдячність за безпрецедентну підтримку, яку Польща та її народ надають Україні. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну народ Польщі та її Уряд підставили Україні дружнє плече, допомагають та підтримують українців та українських захисників у часи найважчих випробувань.

Польский ліцей гуманітарних наук та інформаційних технологій імені Януша Корчака створено у 2020 році. Засновник ліцею – Анатолій Драбовський, народний депутат України (ПП Слуга народу), почесний ректор Вінницького кооперативного інституту, доктор економічних наук, професор.

Основна мета ліцею – створення сучасного закладу, який може допомогти підготуватися до навчання у закордонних вишах, саморозвитку, успішності. Ліцей співпрацює із профспілкою вчителів Польщі (ZNP). Щороку ліцеїсти  відвідували табір у м.Закопане.

Цьогоріч протягом перших чотирьох місяців повномасштабного вторгнення рф на територію України м. Закопане люб’язно прийняло учнів Польского ліцею з м. Вінниця та забезпечило їм прихисток та навчання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень