A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Участь польської спільноти Брацлавщини у волонтерському русі

Дата: 08.11.2022 09:05
Кількість переглядів: 70

З початку вторгнення рф в Україну громадська організація «Товариство поляків Брацлавщини «Відродження» долучилася до загальнодержавного волонтерського руху.

З перших днів війни спільно з місцевою владою смт. Брацлав представники польської спільноти допомагають тимчасово переміщеним особам з житлом, харчуванням, одягом, засобами гігієни тощо. Проводяться курси української мови для переселенців «Переходь на українську».

Мешканцями Брацлавської територіальної громади при активній участі місцевої польської спільноти  було зібрано чимало коштів для потреб ЗСУ. Так, для  59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка передано: 23 павербанки, 300 метрів плівки, 530 пар шкарпеток, 18 шт. плащ-накидок, 256 шт. газових балонів, 149 шт. футболок,  27 кг кави, 30 кг чаю, 1 сонячна станція, 2 бензопили та автомобіль для парамедиків.

Одним із важливих напрямків волонтерської роботи польської громади Брацлава є - опіка пораненими військовослужбовцями, що проходять лікування та реабілітацію у Немирівському санаторії «Авангард», який під час війни облаштовано під військовий шпиталь.

 Голова товариства  Лідія Яковенко розповідає: «Ми щотижня  відвідуємо поранених у шпиталі,  разом із брацлавчанками випікаємо смаколики, які замовляють захисники: біляши і пончики з м’ясом, пироги з яблуками, сиром і маком, печиво. Закуповуємо чай, каву, а також фрукти. Для повної реабілітації наші поранені захисники потребують не тільки  соціальної, а й моральної підтримки. Тому ми спільно проводимо зустрічі для військовослужбовців  у дружньому колі з поезією і  піснями та з традиційним чаюванням з домашньою випічкою».

Також товариство поляків Брацлавщини «Відродження» надає  гуманітарну допомогу, яку отримує  від організацій та громадян Польщі, як потребуючими родинами польської спільноти смт. Брацлав, так і тимчасово переселеним особам, що знайшли свій прихисток у Брацлавській територіальній громаді. 

Волонтерська робота громадської організації «Товариство поляків Брацлавщини «Відродження» продовжуватиметься до повної Перемоги України над російськими окупантами.

   (за інформацією голови громадської організації «Товариство поляків «Брацлавщини» Лідії Яковенко)



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень