A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Предстоятель ПЦУ звершив святкове всенічне бдіння у вінницькому кафедральному соборі

Дата: 03.11.2022 15:46
Кількість переглядів: 62

Текст та фото: пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

2 листопада 2022 року, під час свого Архіпастирського візиту у Вінницько-Барську єпархію, Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієреї, духовенство єпархії та гості у священному сані. Перед початком служби Блаженнійший Митрополит Епіфаній разом з митрополитом Симеоном вшанували пам’ять загиблих воїнів-захисників України, поклавши квіти до пам’ятної дошки, що встановлена поряд із собором. Та проспівали полеглим героям «Вічную пам’ять».

Молитви і піснеспіви під час святкового всенічного бдіння, яке очолив Предстоятель, були присвячені іконі Божої Матері «Іверський-Мирненський» - мироточивій святині подільського краю, яка нещодавно, рішенням Священного Синоду Православної Церкви України, була внесена до списку ікон, котрі вшановуються не лише на місцевому рівні, а й в усій помісній Православній Церкві України. Сама «Іверська-Мирненська» ікона перед початком богослужіння була принесена у Спасо-Преображенський кафедральний собор, і сотні вірян разом із архієреями та духовенством мали змогу помолитися перед святинею і помазатися благодатним миром, що рясно витікає з неї.

Після полієлею митрополит Симеон подякував Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за візит і спільну молитву перед святинею. Архієрей нагадав присутнім у соборі історію ікони і наголосив, що чудеса від неї продовжують відбуватися і донині, а благодатне миро витікає зі святого образу рясними потоками, у чому мали змогу пересвідчитися усі присутні у храмі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень