A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Чудотворну ікону Божої Матері урочисто зустріли у Вінниці

Дата: 03.11.2022 15:29
Кількість переглядів: 57

Текст, фото та відео: пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

2 листопада 2022 року у Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Вінниці прибула чудотворна ікона Пресвятої Богородиці "Іверська-Мирненська (Мироточива)". Ця ікона знаходиться у храмі с. Мирне Хмільницького району (колишня Кіровка) і відома тим, що починаючи з 2007 року з неї витікає цілюще миро. багато випадків чудесної допомоги Божої Матері було зафіксовано після молитви перед іконою і помазання миром. За п’ятнадцять років чудотворна ікона відвідала багато міст і сіл України. У Вінницю святиня прибула після того, як нещодавно Священний Синод Православної Церкви України благословив її всецерковне шанування.

Зустріли Мирненську ікони архієреї та духовенство на чолі з митрополитом Симеоном. Після зустрічі перед іконою був відправлений молебень і розпочалося всенічне бдіння, яке очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель прибув до Вінниці для вшанування Мирненського образу та щоби привітати із 60-річчям керуючого Вінницько-Барською єпархією митрополита Вінницького і Барського Симеона.

З благословення митрополита Симеона мироточива ікона Божої Матері «Іверська-Мирненська» перебуватиме у кафедральному соборі м. Вінниці з 2 до 6 листопада. Перед нею будуть звершуватися молебні та акафісти з молитвою до Божої Матері за Україну, українське військо і за всіх, хто потребує милості Божої і благодатної допомоги Пресвятої Богородиці.

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fYR3u0ITcnw



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень