A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Волонтерська діяльність Вінницького Благодійного Єврейського Центру «Хесед Емуна»

Дата: 28.10.2022 09:43
Кількість переглядів: 187

З початком військової агресії рф на територію України Вінницький Благодійний Єврейський Центр «Хесед-Емуна» («Турбота та Віра») не стоїть осторонь від буремних подій, які принесли багато горя громадянам як єврейської національності, так і всіх національностей багатонаціональної держави. Вже у перші дня війни Благодійний Центр активно долучився до волонтерського руху.

У березні – квітні цього року в приміщенні БЦ «Хесед-Емуна» було організовано ночівлю для родин з дітьми та людей похилого віку, які потребували нормальних умов для перепочинку перед подальшою евакуацією за кордон. Крім того, за період з лютого по вересень поточного року для переселенців з територій України, які опинилися під окупацією та бойовими діями було організовано проживання в центрах тимчасового розміщення. За для цього Центром орендовано бази відпочинку в містах Хмільник та Чернівці, в яких одночасно  розміщувалося до 200 людей.

Благодійний Центр надавав допомогу продуктами харчування в шелтерах (безпечних місцях), які було організовано в комунальному закладі «Вінницький ліцей №9», ТОВ «Lety-Shops Ukraine» та громадській організації «Кризовий центр «Ми поруч», а також за направленням Служби у справах дітей Вінницької міської ради забезпечував продуктовими наборами родини, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Крім того, Благодійний Центр «Хесед Емуна» надає допомогу внутрішнім переселенцям з асиміляцією в громаду міста Вінниця, допомагає з речами першої необхідності, пошуком та оплатою житла, наданням психологічної підтримки тощо.

Залучаючи кошти іноземних благодійників та при тісній співпраці з Благодійним Фондом «Подільська громада», працівники «Хесед-Емуна» закуповували термобілизну, зимове взуття для військовослужбовців, які боронять Україну. Після влучання ракет у Вінницьку телевежу у березні 2022 року, Благодійний Центр оплатив заміну вікон у ВМК пологовому будинку №1, який постраждав під час вибуху.

Крім того, члени єврейської спільноти несуть службу у рядах ЗСУ. Колектив Благодійного Центру на волонтерських засадах надає допомогу своїм синам, братам, друзям, які тримають оборону країни.

Особлива увага на даний час приділяється підготовці до зимового періоду. Закуповується теплий одяг, ковдри, конвектори та інші необхідні товари для нужденних.

Волонтери Благодійного Єврейського Благодійного Центру «Хесед Емуна» й надалі будуть турбуватися і допомагати всім хто потребує підтримки і допомоги у військовий час та без сумніву вірять у безперечну Перемогу України.

 

(За інформаційними матеріалами Вінницького Благодійного Єврейського Центру «Хесед Емуна»)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень