A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Світ має зупинити незаконну мобілізацію кримськотатарського народу до російської армії»

Дата: 25.10.2022 10:36
Кількість переглядів: 52

Текст та фото: пресслужба Кримськотатарського ресурсного центру: https://ctrcenter.org/uk/news/8089-svit-maye-zupiniti-nezakonnu-mobilizaciyu-krimskotatarskogo-narodu-do-rosijskoyi-armiyi-bariyev

24-25 жовтня у Загребі (Хорватія) розпочався перший Парламентський Саміт Кримська платформа, у якому беруть участь понад 40 делегацій, 55 представників парламентів та міжпарламентських асамблей та понад 200 акредитованих журналістів.

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв взяв участь у роботі першої панелі на тему «Крим та повномасштабна агресія Росії проти України: нові виклики для прав людини».

У своєму виступі експерт розповів про порушення колективних прав корінного кримськотатарського народу як у Криму, так і на нових окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, задокументовані Кримськотатарським Ресурсним Центром.

Він підняв одну з найактуальніших і найболючіших тем на сьогодні, як для наших співвітчизників у Криму, так і для всієї України – це насильницька мобілізація до збройних сил росії для участі у війні проти України.

«Світ має посилити тиск на росію та використовувати всі доступні механізми, щоб зупинити незаконну мобілізацію кримськотатарського народу до збройних сил рф, що, фактично, є винесенням смертного вироку представникам корінного народу», - зазначив Барієв.

За словами Голови правління КРЦ,представники корінного кримськотатарського народу з метою уникнути участі у військових злочинах, що скоює росія на території України, масово виїжджають до Казахстану, Грузії, Туреччини, Польщі та інших третіх країн. Лише в Казахстані нині перебувають понад 2 тисячі осіб.

У своєму виступі Барієв озвучив рекомендації для міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, Червоний хрест і ін.) та країн учасниць – Кримської Платформи.

«Кримськотатарський Ресурсний Центр зробив звернення до вищезгаданих міжнародних організацій та веде активну роботу для виконання ними свого мандату з метою запобігання гуманітарній катастрофі. Про що повідомимо пізніше», - додав він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень