A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Сімхат Тора у єврейській громаді Вінниччини!

Дата: 19.10.2022 15:46
Кількість переглядів: 63

18 жовтня 2022 року у єврейській громаді Вінниччини відзначалось національне свято – Сімхат Тора! Діти і дорослі підготували один для одного цікаві ігри, конкурси та сюрпризи. Деякі наші гості вперше побачили справжню Тору!

Ну і, звичайно ж, згідно з традицією, танці з Торою!

Сімхат Тора – свято, унікальне не лише в історії єврейства, коли прийнято завершувати один цикл читання Тори (тижневим розділом Везот а-браха – «І ось благословення») та відразу починати читати по новому, з тижневого розділу Берешит («На початку») однойменної книги. Тору нерідко називають «Ец Хаїм», тобто «Дерево життя» або «Дерево живе». А найважливіша властивість живого дерева – те, що воно росте, не відриваючись від коріння. Тора не була б Торою, якби євреї не зберігали традиції, отримані від предків і не примножували їх у кожному поколінні.

Численні ритуали та звичаї єврейського народу виникли в різні епохи і в різних громадах, розкиданих від Атлантики до Індійського океану. Отже, Сімхат Тора – це винятковий у єврейській історії наслідок «колективної творчості» різних іудейських громад.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень